Spring naar content

Minder arbeidskosten en hogere efficiëntie door Growcoon Dispenser

Een kweker is altijd op zoek naar mogelijkheden om arbeidskosten te verlagen en efficiëntie te verhogen. Proces-automatisering is een voor de hand liggend antwoord hierop. Een essentieel productvoordeel van de Growcoon is dat het plant- en overplantproces automatiseerbaar wordt. Om die reden ontwikkelde Maan Engineering de Growcoon Dispenser, een oplossing waarbij  Growcoons automatisch in een tray geplaatst worden.

Voordelen van de Growcoon dispenser:

Verhoging productiecapaciteit

Besparing op loonkosten

Gemakkelijk te bedienen

Te integreren in bestaande productielijn

Mogelijkheid om meerdere Growcoon types te verwerken

DSC08994

De Growcoon dispenser is er in twee uitvoeringen. Optie 1 is een manuele dispenser. Minder handarbeid en meer vierkante meters vullen? Dan biedt de volautomatische dispenser uitkomst. De door Maan Engineering ontwikkelde machine kan gemakkelijk geïntegreerd worden in een bestaande vullijn. Zo kan men ook op grote schaal optimaal profiteren van de voordelen van een Growcoon, zoals vrije substraatkeuze en substraatdichtheid.

De Growcoon Dispenser werkt eenvoudig en snel. Tijdens het proces worden de Growcoons van elkaar gescheiden en in de trays geplaatst. Per cyclus vult de dispenser één rij cellen over de gehele breedte van de tray. De capaciteit van de automatische dispenser ligt tussen de 10.000 en 50.000 Growcoons per uur. Bij een manuele dispenser ligt dit tussen de 3.000 en de 5.000 Growcoons, afhankelijk van het aantal cellen per rij.

Voor verkooppunten en meer informatie: neem contact op met Klasmann Deilmann.

Recent development

Europese OP-EFRO subsidie voor ontwikkeling innovatie

‘Glastuinbouw moet verduurzamen. Daarom ontwikkelen wij een biodegradable en biobased…

Maan Group uit Raalte wint Koning Willem I Prijs voor het MKB

Terug naar overzicht RAALTE / GRONINGEN – Medio Maart was…

Growcoon® ontvangt innovatieprijs op Le Salon du Vegetal!

Growcoon® wint terrein (en verovert harten). Onlangs werd bekendgemaakt dat…

Scroll naar boven