Spring naar content

Growcoon op bio-inputlijst Duitsland en daarmee in groot deel van Europa toegestaan in biologische teelt

Dat Growcoon geen schade toebrengt aan zijn omgeving en het milieu, is een feit (en wordt onderschreven door het OK Compost certificaat). Na afbraak blijft er, behalve CO2 en water, niets achter in de bodem. Voor toepassing in de biologische teelt moet een product echter goedgekeurd worden. Evaluatie en regelgeving hieromtrent wordt op Europees niveau gevormd, maar per land wel of niet overgenomen. Of een product uiteindelijk toegepast mag worden in de biologische teelt, kan dus per land verschillen.

FiBL (Forschungsinstitut für Biologischen Landbau) is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich inspant voor geavanceerde wetenschap in de biologische landbouw in Europa. Het is hét Europese instituut dat verantwoordelijk is voor de evaluatie van een nieuw product of innovatie. Geeft het FiBL groen licht? Dan kan het product door landelijke autoriteiten op hun inputlijst geplaatst worden. (Een publieke lijst van commerciële producten die toegepast mogen worden in een biologische teelt.)

Growcoon voldoet volgens FiBL aan de Europese standaard voor biologische landbouw. Het staat al enkele jaren op de Nederlandse Skal inputlijst. En ook Frankrijk (Ecocert) erkent het product al een geruime tijd. Onlangs werd bevestigd dat Growcoon ook is toegevoegd aan de Duitse inputlijst. En daarmee draagt het product de goedkeuring van een groot deel van Europa! Heuglijk nieuws, omdat er vanuit de biologische sector al een geruime tijd veel interesse wordt getoond in de Growcoon. De Growcoon draagt ook in biologische teelten sterk bij aan de ontwikkeling van een stevige wortelkluit en daarmee een weerbare en gezonde plant, die goed bestand is tegen diverse invloeden van buitenaf.

Meer weten over de Growcoon? Bezoek de website:
www.growcoon.com

Afbeelding_Fibl-approved
Scroll naar boven