Spring naar content

Hightech tuinbouw is het antwoord

Het imago van glastuinbouw is niet bepaald duurzaam. Daarbij moeten 'we' over 30 jaar twee keer zoveel produceren, als we de prognoses mogen geloven. Als we de klimaat-impact van glastuinbouw zienderogen willen verkleinen, moeten we onze aanpak en het gebruik van natuurlijke grondstoffen drastisch beperken. Dat betekent dat ruimte beter benut moet worden. We uitstoot en reststromen moeten verminderen, het logistieke model moeten herzien en anders om moeten gaan met fossiele grondstoffen. Hightech tuinbouw geeft antwoord op deze duurzaamheidsvraagstukken.

Nederland is toonaangevend in deze sector. Als geen ander weten wij, hoe we zoveel mogelijk kunnen produceren op zo min mogelijk vierkante meter. Maar als dit niet duurzaam is draagt het ook niet bij aan een duurzame toekomst, vinden wij. Innovatie is de sleutel in dit verhaal en daaraan levert Maan Biobased Products een bijdrage met haar smart biodegradable concepten voor de tuinbouwindustrie.

Onze roots

Deze diepgewortelde duurzaamheidsambitie komt uit de koker van oprichter André Jansen. Hij zag een uitdaging in de tuinbouw en vond een oplossing in de hotmelt techniek. Cross-over innovatie ten voeten uit. En zo ontstond Growcoon. Inmiddels heeft hij behoorlijk wat gelijkgestemden om zich heen verzameld die zijn ambitie delen.

Missie/visie

Smart Biodegradable Products voor de Horticulture Industry

Maan Biobased Products streeft ernaar om de tuinbouwindustrie te verduurzamen met onderscheidende, slimme producten en technologieën. Die minder impact hebben op mens en omgeving, maar meer resultaat leveren . Hiermee is Maan Biobased Products ‘The Plus in Progress’.

18126_ADVICE_MAAN_12

Recent development

Maan Group uit Raalte wint Koning Willem I Prijs voor het MKB

Terug naar overzicht RAALTE / GRONINGEN – Medio Maart was…

Maan Group genomineerd voor Koning Willem I Prijs voor MKB ondernemingen

Wij zijn ongelooflijk trots dat wij, samen met 11 andere…

Europese OP-EFRO subsidie voor ontwikkeling innovatie

‘Glastuinbouw moet verduurzamen. Daarom ontwikkelen wij een biodegradable en biobased…

Tjeerd Growcoon_2

MEER WETEN?

Geïnspireerd door ons verhaal? Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Neem contact met ons op.

Scroll naar boven