Spring naar content

Growcoon® ontvangt innovatieprijs op Le Salon du Vegetal!

Growcoon® wint terrein (en verovert harten). Onlangs werd bekendgemaakt dat de innovatieve stek- en zaaiplughouder in de prijzen is gevallen op het ‘Concours Innovert’. Deze mooie onderscheiding wordt in september uitgereikt op de groenste beurs van Frankrijk ‘Le Salon du Vegetal’. Een prachtige erkenning voor een product, dat door steeds meer kwekers wordt toegepast om hun teelt te verbeteren, versnellen en verduurzamen.

Growcoon® wordt onderscheiden in de categorie: ‘Producten en diensten voor plantverkoop en -gebruik. Waarom? Vanwege zijn duurzame bijdrage aan de tuinbouw en boomkwekerij (want de plughouder is volledig biologisch afbreekbaar). Dat maakt het product relevanter dan ooit. Een Growcoon® wordt toegepast in de eerste groeifase van een plant, ter bescherming en ondersteuning van de wortelkluit. En het is perfect toepasbaar in een geautomatiseerd (trans)plantproces. De afgelopen jaren heeft Growcoon® een mooie ontwikkeling doorgemaakt: wat begon als innovatieve start-up is verworden tot een product dat een duidelijke marktpositie heeft verworven. Inmiddels bewijst de stek- en zaaiplughouder zijn meerwaarde in diverse teelten. Van perk- tot vaste planten en heesters. Ook blinkt de Growcoon uit in hydrocultuur. Voor bijna ieder gewas en systeem is er een Growcoon® beschikbaar, variërend in vorm, maat en afbraaksnelheid.

EcoCert
Aan dat afbraakproces liggen verschillende micro-organismen ten grondslag. Die zorgen ervoor dat de Growcoon® na verloop van tijd (van 6 weken tot meerdere maanden) volledig wordt omgezet in water en CO2. Wat resulteert in ‘zero waste’. Dit afbraakproces is in kaart gebracht door TÜV (de internationale vereniging voor technische inspectie) en heeft geleid tot het behalen van het OK Soil en OK Compost certificaat. Daarnaast wordt Growcoon® vermeld door EcoCert. En draagt hiermee de goedkeuring voor toepassing in biologische teelten dus (o.a. in Frankrijk en Nederland).

Le Salon du Vegetal
Le Salon du Vegetal is een toonaangevend beurs, die na jaren van afwezigheid, weer teruggekeerd is naar zijn thuisbasis: Angers. Op 13, 14 en 15 september komt hier de Franse en internationale plantwereld samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en inspiratie op te doen. Klasmann-Deilmann France (als exclusief verkoper van de Growcoon®), zal naast het in ontvangst nemen van de award, hun producten (waaronder Growcoon®) presenteren aan het grote publiek.

Wilt u meer weten over Growcoon®, Klasmann-Deilmann of Le Salon du Vegetal?
Bezoek onderstaande websites:
www.growcoon.com
www.klasmann-deilmann.com
www.salonduvegetal.com

Persbericht met vaandel
Scroll naar boven