Spring naar content

Specialist in biopolymeren

Onze experts beschikken over vergaande kennis op gebied van biopolymeren. Met ons onderzoek focussen we ons voornamelijk op de oorsprong, (her)bruikbaarheid, afbraakprincipes en verwerking van biopolymeer of biobased polymeer. Deze inzichten vertalen we naar innovatieve productprincipes die een oplossing bieden voor verschillende duurzaamheidsvraagstukken. Samen met partners - of in eigen beheer - ontwikkelen wij producten die bijdragen aan een beter plantresultaat met minder impact op mens en omgeving.

 

Productontwikkeling en proces engineering

Bij Maan beschikken wij over een tweetal laboratoria. Hier ontwikkelen we producten, voeren we proeven uit en monitoren we de kwaliteit van onze grondstoffen.

De beste en meest duurzame grondstoffen, zijn mede verantwoordelijk voor het succes van onze producten. En daarom zijn we continu op zoek naar grondstoffen die een verbeterde bijdrage kunnen leveren hieraan.

Hierbij kijken we altijd naar een oplossing in een brede context: de perfecte vorm en toepasbaarheid, het duurzaamste materiaal, de gewenste technische eigenschappen en vooral ook: een efficiënte productiemethode. In samenwerking met onze eigen engineers ontwerpen we het productieproces en vertalen we dit door naar equipment. Zodat wij onze producten (op steeds grotere schaal) efficiënt kunnen produceren.

We zijn continu bezig met verbetering en doorontwikkeling van bestaande processen. Hierbij ligt de nadruk op efficiëntie, duurzaamheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit.

 

DSC_0443

Recent development

Growcoon® ontvangt innovatieprijs op Le Salon du Vegetal!

Growcoon® wint terrein (en verovert harten). Onlangs werd bekendgemaakt dat…

Maan Group uit Raalte wint Koning Willem I Prijs voor het MKB

Terug naar overzicht RAALTE / GRONINGEN – Medio Maart was…

Europese OP-EFRO subsidie voor ontwikkeling innovatie

‘Glastuinbouw moet verduurzamen. Daarom ontwikkelen wij een biodegradable en biobased…

Tjeerd Growcoon_2

MEER WETEN?

Geïnspireerd door ons verhaal? Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Neem contact met ons op.

Scroll naar boven