Spring naar content

Onze belofte: meervoudige waarde toevoegen aan het product van onze klant

Onze producten leveren in de eerste plaats een significante bijdrage aan de groei van een plant. Maar dit moet op duurzame en verantwoorde wijze tot stand komen, als je het ons vraagt. Een duurzame toekomst vraagt om alternatieve, minder vervuilende teeltmethodes en grondstoffen met een zo laag mogelijke ecologische footprint.

Producten en systemen die een verbeterde bijdrage leveren aan het groeiproces dus, maar tegelijkertijd een zo laag mogelijke impact hebben op het milieu. Dat bereiken we alleen door onze productconcepten in een brede context te plaatsen en zelf ook kritisch te kijken naar onze bronnen.

UN-Sustainable-Development-Goals_Michael-1_MBBP

Hierbij besteden wij aandacht aan:

Herkomst en zero waste

Klimaatvriendelijkheid

Local for local

Strategische partnerschappen

Concept depicting the issue of carbon dioxide emissions and its impact on nature in the form of a pond in the shape of a co2 symbol located in a lush forest. 3d rendering.

Herkomst en zero waste

Growcoon is gemaakt van een biologisch afbreekbaar polymeer: het enige dat overblijft na afbraak is CO2 en water. Daarnaast werken wij aan een biobased en biologisch afbreekbaar substraat. Met deze middelen kan een tuinder afval reduceren en blijven er geen reststoffen achter in de grond of het gewas.

 

Klimaat vriendelijkheid

Wij kopen waar mogelijk regionaal in. Onze kritische grondstoffen selecteren wij op basis van duurzaamheid. Daarnaast streven we ernaar om de benodigde energie zoveel mogelijk uit eigen bronnen te halen. Hiervoor maken wij gebruik van zonnepanelen en beschikken we over een innovatief klimaatsysteem. De warmte die wij produceren vangen we op. Restwarmte gebruiken wij om onze locaties te verwarmen.

 

 

Local for local

De tuinbouw is een internationale industrie. Voedsel, maar ook grondstoffen worden wereldwijd geëxporteerd. Maar als we willen werken aan een meer weerbare economie, dan moeten we investeren in lokale(re) productie en korte ketens. Op dat vlak ligt een grote verantwoordelijkheid bij toeleverende partijen, zoals wij.

Efficiënt en zo min mogelijk transport zijn belangrijke speerpunten in onze productconcepten. Zo is de Growcoon stapelbaar, waardoor er heel veel in één doos passen. Dit in tegenstelling tot kant-en-klaar pluggen die voor een veel groter volume zorgen. Growcoon voor weefselkweek zorgt ervoor dat het plantproces geautomatiseerd kan worden, waardoor het vaak dichter bij huis uitgevoerd kan worden. Dit zorgt voor minder transportkosten en tegelijkertijd ook voor minder uitval.

Een onderdeel van het substraatconcept dat we ontwikkelen in samenwerking met Klasmann Deilmann is zelfs: lokale productie. Maan Biobased Products heeft de ambitie om alleen de grondstoffen voor kunstmatig substraat te verschepen en levert daarnaast automatisering. Zodat een kweker over alle ingrediënten beschikt om lokaal zijn eigen substraat te produceren. Dat maakt het een stuk duurzamer en bovendien levert dit altijd een super vers product op!

 

Strategische partnerschappen

Op de lange termijn het verschil maken; dat kunnen wij niet alleen. En daarom investeren wij in duurzame relaties. Onze vaste leveranciers en afnemers mogen rekenen op ons commitment en een hoog serviceniveau. Dit leggen wij vast in onze partnerovereenkomst.

Weten welke partners mede-verantwoordelijk zijn voor het succes van onze producten? Daar leest u hier alles over!

Tjeerd Growcoon_2

MEER WETEN?

Geïnspireerd door ons verhaal? Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Neem contact met ons op.

Recent development

Growcoon® ontvangt innovatieprijs op Le Salon du Vegetal!

Growcoon® wint terrein (en verovert harten). Onlangs werd bekendgemaakt dat…

Enthousiasme en ambitie kenmerken bezoek Koningin aan Maan

RAALTE, Op woensdag 5 april bezochten Koningin Máxima, President van…

Growcoon toegevoegd aan SKAL inputlijst

De Growcoon, de biologisch afbreekbare stek- en zaadplug van Maan…

Scroll naar boven